Zamestnanci ministerstva vnútra vybojovali v kampani Do práce na bicykli tretie miesto

0
807
Ministerstvo vnútra sa aj tento rok zapojilo do kampane Do práce na bicykli. Foto: MV SR

Zamestnanci ministerstva vnútra vybojovali v celoslovenskej kampani Do práce na bicykli skvelé tretie miesto. Minister vnútra Roman Mikulec vo štvrtok 3. decembra odovzdal ocenenie najaktívnejšiemu cyklotímu v rezorte. Naši cyklisti sa však rozhodli, že urobia pred Vianocami radosť niekomu, kto to potrebuje viac. Skladací bicykel darujú pod stromček deťom jednému z centier pre deti a rodinu prípadne azylovému domu pre matky s deťmi.

Cenu venoval rezortu za umiestnenie v kampani národný cyklokoordinátor Peter Klučka z ministerstva dopravy a výstavby v októbri.

Za rezort súťažilo 213 zamestnancov v 71 tímoch. Spolu najazdili v septembri na bicykli viac ako 24 000 km. Víťazný štvorčlenný tím z Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR z Bratislavy s výstižným názvov Ochranka sa postaral  takmer o 1600 km. Najviac kilometrov spravil v sedle bicykla už tretí rok po sebe cyklista Tomáš Drgoň.

Druhým v poradí bol v rezorte tím s názvom Policajné strely z Liptovského Mikuláša a tretí skončil Young Talent Cycling Team z Banskej Bystrice. Oba tímy najazdili v septembri po vyše 1000 km.

Minister vnútra zagratuloval cyklistom a zároveň sa poďakoval všetkým zamestnancom, ktorí sa zapojili do kampane. „Som hrdý na našich zamestnancov, ktorí jazdou na bicykli robia niečo nielen pre svoje zdravie, ale aj pre životné prostredie. Mnohí jazdia na bicykli celoročne, nielen počas kampane. Všetkým želám ešte veľa šťastne najazdených kilometrov bez nehody,“  povedal Roman Mikulec.

Pripomenul, že k ochrane životného prostredia sa snaží pristupovať zodpovedne aj nové vedenie ministerstva vnútra. Rezort začal postupne zavádzať do výbavy zložiek ekologické vozidlá, keďže osobné autá sa zaraďujú medzi najväčších znečisťovateľov ovzdušia.

Do práce na bicykli je národná kampaň na podporu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce. Celoslovenské výsledky nájdete na odkaze:  https://www.dopracenabicykli.eu/vysledky?2020